Vi firar alla kvinnor, världen över.

Mars 7, 2017

CREATE & INSPIRE – SET YOUR MIND FREE

3 juli 2016

Vi är jättestolta över att få berätta om vårt samarbete med kreativa @aliencreature. Med sitt färgglada hår och sin färgglada arbetsplats visar hon att alla kan skapa och att alla kan inspirera andra att bli kreativa. Nu har @aliencreature skapat ett ritblock i begränsad utgåva så att du kan ta fram din galna sida och upptäcka din konstnärliga personlighet.


Titta på intervjun med @aliencreature nedan.


VÄRLDSPREMIÄR – ODD MOLLY SKOR

Mars 13, 2016

Vi lanserar nu Odd Mollys första skokollektion. Våra espadrillos i bomullskanvas med broderier och tryckta mönster är ett måste den här tiden på året! Välj mellan platåsandaler och platta skor. Sulorna är av flätad hampa och passar perfekt till alla sommarutflykter.


På Odd Molly är allting möjligt! Vi är superglada att kunna meddela att vi samarbetar med den begåvade och fantastiska dansösen och modebloggaren Minna Somero när vi släpper kollektionen. Se henne dansa i våra splitternya skor här!Odd Molly LA guide

8 februari 2016

För att fira lansering av vårt nya jeanssortiment har vi teamat upp med några av de mest inspirerande tjejerna vi känner till, som alla har ett speciellt förhållande till änglarnas stad. Möt Eddie, en LA-baserad bloggare, modell och hälsoentreprenör. Den fantastiskt begåvade sångerskan och låtskrivaren Awa. Och Elsa, en av Sveriges mest uppskattade livsstilsbloggare, som drömmer om att bli artist på heltid. Tillsammans med sångaren Jennifer från rockbandet ”Bloke & Bird” avslöjar de sina favoritplatser i LA så att du kan njuta av dem också. Klädda i jeans gick de upp i Hollywood Hills, ut till Venice Beach och överallt däremellan. LA handlade helt och hållet om fantastisk mat, otrolig musik och att göra det bästa av varje dag, allt i en stad full av möjligheter!


Venice Beach


En mötespunkt för kulturer känd för sin excentricitet, sina musiker, sina gatuartister, sin vackra strandpromenad och sin berömda pir. En sak är säker, på Venice Beach har man aldrig tråkigt. Om du gillar fisk och skaldjur måste du besöka Bubba Shrimp!


”Jag föll pladask för stadens atmosfär!” – Awa Santesson-Sey


1800 Ocean Front Walk, Venice Beach, 90291

Los Feliz


Ett område fullt av andrahandsbutiker, bokhandlare och fantastiska möjligheter att bara sitta och titta på människor. Missa inte eggs benedict på den ikoniska restaurangen "Figaro Bistrot" i 1930-talsstil.


”Tack vare LA kan jag vara den jag vill vara. Staden låter dig försöka olika saker, vara kreativ och känna dig fri!” – Jennifer Åkerman


1802 N.Vermont Ave. Los Angeles, 90027

Juice served here


Vakna, solen skiner och juicen ör nypressad. Det här juicesällskapet startade över frukost en morgon när Alex mötte Greg och mode mötte hälsa, och det klickade mellan dem på ett fantastiskt sätt.


“Jag tror att en sund livsstil innebär att man siktar på att må bra och föda sin kropp på det bästa sätt man kan – ät organisk och ren mat, träna regelbundet och ah en positiv inställning.” – Eddie Mitsou Pettersson


8366 West 3rd Street, Los Angeles, 90048

Abbot Kinney


Abbot Kinney Road har allt, från unika konstgallerier till kaféer med organiskt kaffe. Gjusta Bakery erbjuder en organisk brunch från himlen och det bästa kaffet i stan. En historisk plats som skapar ny historia.


”Jag är väldigt spontan, och LA är en stad där det alltid händer något, och det passar mig perfekt.” – Elsa Ekman


320 Sunset Avenue, Venice Beach, 90291

Hollywood Hills


Leta dig upp till Griffith Observatory Park, ta ett djupt andetag och låt blicken svepa över en stad som aldrig sover.


Flyg högt, dröm stora drömmar!


2800 E Observatory Rd, Los Angeles, 90027Tack, Eddie, Elsa, Awa och Jennifer, för att ni gjorde den här LA-guiden tillsammans med oss. Ni är alla lysande stjärnor på ert eget sätt och en verklig inspiration i allt ni gör!

@oddmolly
#oddmolly #oddmollyxla

Eddie Mitsou Pettersson - www.eddiemitsou.com /@eddiemitsou
Elsa Ekman - www.elsaekman.se / @elsaekman
Awa Santesson-Sey - www.awasey.se /@awasantessonsey
Jennifer Åkerman – www.jenniferakerman.metromode.se / @jjakerman

Foto: Emma Elwin

LA's sweet spots

Gjusta Bakery - www.gjusta.com
Joan's on Third - www.joansonthird.com
Figaro Bistrot - www.figarobistrot.com
Venice Beach bicycle - www.jaysrentalsvb.com
Griffith Observatory - www.griffithobservatory.org
Squares ville Vintage - www.squaresvillevintage.com
Skylight Books - www.skylightbooks.com
Urth Caffé - www.urthcaffe.com
Café Stella - www.cafestella.com
Gracias Madre – www.graciasmadreweho.com
Cecconis - www.cecconiswesthollywood.com
Sunset Junction Coffee Shop - www.sunsetjunctioncoffeeshop.com
Grand Central Market – www.eggslut.com


#oddmolly

Dela dina bästa Odd Molly-bilder på Instagram med hashtaggen #oddmolly för att få en chans att visas på vårt Instagramkonto.
Hyllning till @krickelin

Kristin Lagerqvist är en frilansfotograf i Varberg, Sverige, och personen bakom den underbara bloggen och Instagram-kontot @krickelin. Kristin tog över vårt Instagram-konto i några dagar och delar med sig en del inspirerande bilder från sin vecka. Titta på bilderna och läs mer om Kristin här nedanför. För mer inspiration, ta en titt på hennes blogg: http://www.lovelylife.se/krickelin/Hur hittade du din egen inredningsstil?

Den har kommit efterhand och den ändras hela tiden. Jag har alltid varit kreativ. Och jag vill inte lägga en hel förmögenhet på inredningsdetaljer eller ha precis samma hem som alla andra. Jag har varit ganska impulsiv i mitt hem i flera år. Nu försöker jag tänka efter lite mer om vad jag konsumerar, tänka på miljön. Andrahand är jättebra.Vad tycker du är spännande på en loppmarknad?

Just nu längtar jag efter att hitta en stor oljemålning. Jag vet vilket motiv jag vill ha så fort jag ser den.Berätta för oss om det mest värdefulla föremålet du har i huset.

Jag har inte riktigt något. Människorna som bor här är det mest värdefulla för mig. Men om jag måste välja något så får det bli min samling pelargonier eller stolarna runt matbordet.Vad är det roligaste med att dela med er av era upplevelser på er blogg och Instagram?

Gemenskapen är fantastisk. Jag har fått så många vänner och så mycket samarbete här. Alla är jättevänliga och jag får massvis med inspiration på bloggar och Instagram varje dag.Vad kan vi vänta oss från er på Odd Mollys Instagram över de kommande dagarna?

Jag försöker visa en del av mitt vardagsliv, livet på den svenska västkusten den här tiden på året. Det är kallt, vackert och rogivande. Häng med. Jag hoppas att du kommer att få lite inspiration som kan fylla upp din dag!Hyllning till @weare365

Thilda och Mira, de rara systrarna bakom den färggranna och inspirerande resebloggen “Weare365” tar över vårt Instagram-konto under tre dagar. Få inblick i deras vardagsäventyr på @oddmolly från och med idag! Och glöm inte att kolla in deras blogg – www.weare365.comVilken är den mest fantastiska platsen som ni har besökt på era resor runt världen och varför?

Åh, vi har besökt så många fantastiska platser. Vi älskar äventyr ute i naturen och att låta vägen och ödet avgöra vart vi ska åka. Normalt sett planerar vi inte våra resor speciellt mycket. När man är öppen för sådant som händer längsmed vägen så händer ofta de mest fantastiska saker. Fast om vi måste välja ett enda äventyr så måste det nog bli vår resa till Norge. Bergen får en att tappa andan även om vi höll på att dö på vandringen till hyddan på bergstoppen där vi skulle sova, för att göra en lång historia kort.Berätta om vad som är nödvändigt på era resor, vad ni inte kan klara er utan.

Bra hörlurar, böcker, och det viktigaste av allt: en kamera. En fantastisk bok som vi just läst heter Shantaram. Tips tips tips.Vart reser ni härnäst?

Vi är på väg till Tulum i Mexiko med en av våra bästa vänner, Maxinne, i januari. Tanken på turkost vatten känns nästan overklig när man tittar ut genom fönstret just nu.Vad är det roligaste med att dela med er av era upplevelser på er blogg och Instagram?

Responsen och kommentarerna. Det är fantastiskt att läsa. Vi älskar att dela med oss av det vi ser och att ta del av andra människors äventyr.Vad kan vi vänta oss från er på Odd Mollys Instagram över de kommande dagarna?

En inblick i vårt ganska röriga vardagsliv.
ROADTRIP TILL GAGNEF
Sommaren är magisk när man campar under en sådan här himmel i dalarna, med dessa inspirerande tjejer. Alla har sin egen unika personlighet och eklektiska stil, följer sin egen passion och delar sin kärlek till äventyr. Vi åkte på en roadtrip till Gagnef i Sverige tillsammans, där vi tillbringade en helg med musiklyssnande, häng i solen och det viktigaste, dans hela natten.
Anlände till Gagnef

Vårt hem de kommande dagarna.
Frukost á la Eddie

Duktiga Eddie gör nyttiga grönkålssmoothies åt oss.
Gagnef-style

Grillning

Mat smakar bättre när den tillagas och äts utomhus.
dancing queens

Tack till Emma, Eddie, Zara, Hanna, Hilda, Michaela, Madelen, Thilda och Mira för att ni gjorde denna helg oförglömlig.

Foto: Emma SvenssonHälsningar från Tulum, Mexiko

Det bästa sättet att ta sig runt...
Snorkling vid Casa Conote. Ingen berättade för oss att det fanns krokodiler förrän efteråt...
Hanna på stranden i det historiska Tulum.

Till skillnad från andra Maya-ruiner är denna arkeologiska plats belägen på halvön Yucatan, precis vid vattnet.
Hänger runt Maya-ruinerna i Coba.

När staden hade sin höjdpunkt under Maya-perioden tros den ha haft nästan 50 000 invånare.Njuter av utsikten från ruinerna i Coba!
Katarina på stranden i Tulum, på halvön Yucatans nordöstra kust.
Vårt favorit godis: kokosnötter direkt från trädet.
Fantastisk rawfood på Hotel Sanará i Tulum.
På sightseeing i Tulum.